00:46h. Diumenge, 22 d'Abril de 2018

Puigcerdà celebra la XXII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona


Avui dissabte, 20 de maig es celebra la XXII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, un esdeveniment que té lloc, cada any, en un municipi diferent de les comarques gironines. 

Poster de la Trobada.
Poster de la Trobada.

La Trobada d'enguany compta amb diferents activitats, com ara un recorregut urbà pels principals punts d’interès de Puigcerdà, una visita a l’Arxiu i al Museu, i una conferència sobre «Bandolers a la Cerdanya, més enllà de la llegenda», entre d’altres.  La XXII Trobada ha estat organitzada conjuntament per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, de l’Institut Ramon Muntaner, l’Institut d’Estudis Ceretans i el Grup de Recerca de la Cerdanya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Puigcerdà, el Museu Cerdà i l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

postergran

Aquesta XXII Trobada s’ha organitzat a Puigcerdà, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Ceretans i el Grup de Recerca de la Cerdanya i ha inclòs diferents activitats: un recorregut urbà pels principals punts d’interès de Puigcerdà; una visita a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i al Museu Cerdà; una conferència «Bandolers a la Cerdanya, més enllà de la llegenda» i una altra sobre els diferents projectes de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i de l’Institut Ramon Muntaner (IRM). La Trobada de centres d’estudis locals i comarcals de les terres de Girona s'organitza any rere any amb l'objectiu de promoure la interactivitat i la relació entre els investigadors que formen part d’aquestes entitats. En cada edició, la jornada ofereix un espai per al debat i la reflexió sobre un tema de recerca d’actualitat i sobre el patrimoni històric i monumental del municipi on se celebra.

La Jornada compta amb la presència d’Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona; Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat; Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner; i Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya.