14:43h. Dissabte, 21 d'Abril de 2018

El Pallars Jussà i Pallars Sobirà acolliran 11concerts del FeMAP entre l’1 de juliol i el 27 d’agost

El FeMAP aplega enguany un total de 34 municipis que acolliran els 49 concerts del festival de música antiga més gran d’Europa

 

Cartell FEMAP 2017.
Cartell FEMAP 2017.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, arrencarà el proper divendres 1 de juliol la setena edició. El certamen proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb

49 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

Enguany, el festival continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, tornarà a acostar la música a tots els col·lectius a través del

FeMAP Social

Els municipis de les comarques del Pallars Jusà i Pallars Sobirà acolliran un total de 11 concerts de l’1 de juliol al 27 d’agost.

El FeMAP Social I el FeMAP Gastrofilm

El festival torna a repetir enguany el projecte FeMAP Social per acostar la música als col·lectius amb risc d'exclusió. Serà la segona edició d'aquest programa que continuarà els tallers i els concerts en col·laboració amb el Conservatori de Música dels Pirineus. D'aquesta manera, buscarà tornar a consolidar-se com a servei públic i fomentar la implicació de tots els col·lectius en el coneixement de la música antiga, amb l'objectiu d'aprofitar aquest vehicle com a element de cohesió social i aprenentatge musical integrador.

També es farà una nova edició de la secció FeMAP Gastrofilm amb la pel·lícula El silenci abans de Bach de Pere Portabella. La projecció es combinarà amb la degustació de productes alimentaris elaborats artesanalment en diferents llocs del Pirineu: vins, embotits, galetes, formatges, cerveses, etc. Cadascuna d'aquestes sessions aniran acompanyades per les explicacions dels productors.

Increment de les activitats complementàries als concerts

Vist l’èxit que van assolir l’any passat, en l’edició de 2017 hi haurà un total de 42 activitats culturals incloses en l’entrada al concert. Es tracta bàsicament de visites guiades a museus, monuments, jaciments i entorns naturals.

El festival organitza una sèrie de packs turístics que permeten, amb un sol clic, comprar l’entrada al concert i l’allotjament amb un sol clic, a uns preus impossibles de trobar més econòmics per separat.

Tota la informació del festival, així com la venda d’entrades per a cada concert i packs turístics es pot consultar a través de les pàgines web www.femap.cat i www.packsturisticsfemap.cat.