28.05.2018 |
Viure als Pirineus

Inauguració "El batec de la fusta" a l'Espai Ceretània de Bolvir

El Museu Espai Ceretània de Bolvir inaugura el proper 14 de Maig a les 12h, la col·lecció “El batec de la fusta”, un recull d’escultures de talla en fusta que provenen de la Vall d’Aosta.

Poster del batec de la fusta
Poster del batec de la fusta
Inauguració "El batec de la fusta" a l'Espai Ceretània de Bolvir

El Museu Espai Ceretània localitzat a Bolvir de Cerdanya, obrirà les seves portes a la potent exposició “El Batec de la Fusta”. Viatja des de la Vall d’Aosta, regió Italiana de la mà dels seus dos creadors Guido Diémoz i Dorino Ouvrier.

Està confirmada l’assistència del Vicepresident del Consell de la Vall d’Aosta, el Conseller Joel Farcoz i la del Sr. André Lanièce, Conseller Secretari del Despatx del President del Consiglio della Regione Autonoma della Valle d'Aosta.

S’oferirà a final d’acte, una mostra gastronòmica de productes de la regió d’origen, gentilesa de la l'Assesseur régional du Tourisme i el Syndicat VAUT.

La fusta de les escultures prenen vida, la seva essència surt de la veta per crear un ambient acaparador i endinsar-nos en escenes purament humanes. De grans dimensions y robustes, aquestes peces trepitjaran ben fort la comarca de la Cerdanya per quedar-se fins l’octubre.

Els escultors Guido Diémoz i Dorino Ouvrier, són dos artistes de la talla en fusta (majoritàriament noguer, però també perer, castanyer i cirerer). La presència d’aquestes escultures a Espai Ceretània, incita a crear una germanor entre dos cultures de llengües diferents, però amb aspectes estretament comuns. Una d’aquestes similituds és la forma de vida en un marc rural, la quotidianitat retratada amb un realisme suprem, els valors de l’activitat al camp. El dinamisme que recreen aquestes peces, defineixen la vida de la pagesia valldostana, que tant podria tractar-se de la catalana.

Bolvir és un poble amb una forta intenció per promoure l’art, i pretén rebre aquesta col·lecció per mostrar-la als seus visitants i crear un vincle cultural amb ells. Un cop finalitzada l’estada a l’Espai Ceretània aquesta exposició es podrà visitar a la sala Maria Font del Museu de la Vida Rural (Fundació Carulla), de l’Espluga de Francolí.

Comentarios