28.05.2018 |
Viure als Pirineus

La cursa de ciclisme clàssic "La Camins de Llet" torna sobre rodes el 14 de maig

La sortida tindrà lloc el diumenge 14 de maig a les 9 del matí des del Cap del Passeig de la Seu d'Urgell.

La Camins de Llet.
La Camins de Llet.
La cursa de ciclisme clàssic "La Camins de Llet" torna sobre rodes el 14 de maig

Agafant el testimoni de la Bicianciana, una sortida de bicicletes antigues que es fa a Nargó des de fa 4 anys, la Camins de Llet neix com una pedalada lúdica amb bicicletes antigues per camins i carreteres entre prats de dall i boscos de la Plana de la Seu i la Vall de Castellbò.

Parida com a germana de la Bicianciana de Nargó, l'objectiu de la marxa no és cap altre que el de ser un punt de trobada dels amants del ciclisme antic i dels valors de sacrifici i esforç que encarna. Amb l'intenció d'homenatjar aquest antic esport i els seus valors, recrearem una sortida pels antics camins lleters de la part més septentrional de la comarca de l'Alt Urgell amb bicicletes clàssiques.

Ras i curt, la Camins de Llet és ciclisme clàssic per camins antics. 

L'únic requeriment per participar a la sortida és que la bicicletes siguin clàssiques. Això vol dir: anterior als anys 90, la palanca del canvi de marxes al quadre, els cables dels frens per damunt el manillar i pedals de clip. Per tant, animem a tothom qui tingui una bicicleta antiga que la desempolsegui i la posi a punt –o la restauri si convé– de cara al 14 de maig.

El recorregut és apte per a tots els públics malgrat cal estar mínimament en forma si es vol fer sencer (La Seu - Adrall - Castellbò - Vilamitjana per Cercèdol). Si no, hi ha l'opció de tornar directament des de Castellbò cap a la Seu sense fer la pujada a Vilamitjana per Cercèdol després de la parada reglamentària per esmorzar.

Cal destacar que la sortida no és cap marxa organitzada sinó una sortida d'amics de la bicicleta i que tothom que hi participi ho fa sent conscient dels riscos de la pràctica del ciclisme i en cap cas demanarà responsabilitats ni als convocants ni a ningú que participi en la sortida. És per això que no hi ha cap inscripció formal. Això sí, com que es farà un esmorzar a Castellbò, cal enviar un correu a caminsdellet@gmail.com per apuntar-s'hi.

La sortida tindrà lloc el diumenge 14 de maig a les 9 del matí des del Cap del Passeig de la Seu d'Urgell. Com hem dit, no cal inscriure's però sí reservar per esmorzar.

Per a més informació:

👉  http:lacaminsdellet.blogspot.com

👉  @caminsdellet

Comentarios