00:43h. Diumenge, 22 d'Abril de 2018

Aquesta Pasqua les tradicionals Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià retornen als carrers de la Seu

Com cada any, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell tornen als carrers de la ciutat.

Cor de Caramelles de la Seu d'Urgell
Cor de Caramelles de la Seu d'Urgell

Com cada any, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, format per uns 70 cantaires i 14 músics, celebrarà la Pasqua d’aquest 2017 cantant pels carrers de la ciutat els propers dissabte 15 i diumenge 16 d’abril. Les Caramelles, organitzades per la Germandat de Sant Sebastià, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, de l’escola La Salle de la ciutat i d’EFAUSA. El Cor de Caramelles està dirigit per Lluís Obiols Perearnau i la seva preparació ha anat a càrrec de Sonia Lanau Morales i Rafel Llobet Martí.

Les cantades s’iniciaran dissabte a les 17.30 hores davant de l’Ajuntament i es recorreran els carrers del centre històric de la ciutat. El diumenge, a partir de les 10.00 hores, es reprendran les cantades pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Cooperativa del Cadí i a la Llar de Sant Josep. A la una del migdia, el cor cantarà davant de la Catedral de Santa Maria amb l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al Passeig de Joan Brudieu.

dissabte

El repertori d’aquest any 2017 està format pel vals jota “Caramelles” (Mn. Salvador Ritort), la sardana “Lluna Clara” (Jaume Planella), el vals “Cants de Primavera” (E. Massana) i l’havanera “Mariner de terra endins” (J. Bastons i N. Oliver). Seguint la dinàmica dels darrers anys, el cor impulsa la consolidació d’un repertori propi, així com la recuperació i difusió d’obres escrites per autors locals.

diumenge

El Cor de Caramelles, recuperat l’any 1986, és una mostra més de la voluntat que té la Germandat de Sant Sebastià per al manteniment i la promoció de les tradicions i festes populars pròpies de la ciutat.