Buscar
05:44h. Divendres, 09 Desembre de 2016

Èxit de la primera edició de ‘CurtÀneu’, la mostra de curtmetratges de les Valls d’Àneu

Unes 500 persones han assistit a les 7 sessions, des del divendres 11 al diumenge 13 de novembre, en espais com l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Món Natura Pirineus i els ajuntaments d’Espot, Esterri d’Àneu, l’Alt Àneu i La Guingueta d’Àneu.

Foto dels alumnes del SES Morelló, que participaran al festival de l'any vinent
Foto dels alumnes del SES Morelló, que participaran al festival de l'any vinent

Unes 500 persones han assistit aquest passat cap de setmana a la primera edició de ‘CurtÀneu’, la mostra de curtmetratges de les Valls d’Àneu. Entre el divendres 11 i el diumenge 13 de novembre, s’han projectat 7 sessions de cinema (esportiva, familiar, golfa...) en diferents espais de la Vall com l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu o l’auditori de l’equipament Món Natura Pirineus, entre altres. A banda, uns 300 nens i joves han participat a la mostra escolar de curtmetratges, que compta amb el suport  dels ajuntaments de les Valls d’Àneu: Espot, Esterri d’Àneu, l’Alt Àneu i la Guingueta d’Àneu, municipis on s’han projectat els curtmetratges.

Segons explica Gemma Tizón, una de les promotores de la iniciativa, “l’èxit assolit en aquesta primera edició ens anima a seguir programant-ne més, sobretot també pel fet que hi ha l’interès de poder exhibir producció pròpia de les Valls d’Àneu, com ja ens han manifestat”.

L’objectiu de CurtÀneu és dinamitzar la producció audiovisual local i mostrar cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental i també rural i produït per gent del territori. Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any a la vall però també al visitant que hi va a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. Segons Tizón, “els espectadors han estat gent del propi territori però també forània”.

Des de l'organització es vol fomentar el cinema des de l'escola i l'institut d'Esterri, que participen activament en aquest projecte. Els alumnes de 4t d'ESO tenen com assignatura la creació d'un curt durant aquest curs que presentaran en la segona edició de la mostra.

Entre els curts que s’han projectat n’hi ha hagut de premiats i de directors de rellevància, com David Victori. En aquests hi ha participat gent del territori, com Lluís Figuls, Toni Año, Oriol Riart i Txalmet.