11:46h. Dilluns, 23 d'Abril de 2018

La Torre de Capdella municipi cardioprotegit amb la primera cursa vertical cardioprotegida

L’Ajuntament ha instal·lat 3 desfibril·ladors (DEA) fixes al municipi per tal de facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca.

El batlle de la Torre de Capdella amb un DEA.
El batlle de la Torre de Capdella amb un DEA.

L’Ajuntament de la Torre de Capdella ha instal·lat 3 desfibril·ladors (DEA) fixes al municipi per tal de facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca. I aquest any la Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars, serà també una cursa cardioprotegida, i comptarà amb desfibril·ladors en diferents punts del recorregut.

Actualment es poden trobar a la Torre de Capdella, Espui i la Pobleta de Bellveí tres DEA fixes, instal·lats en façanes d’edificis municipals. A l’estiu se n’afegiran dos més de portàtils cedits per l’empresa proveïdora NEOSALUS, que estaran ubicats a Sallente i a Estany Gento, punts de més afluència de persones durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Els aparells que s’han instal·lat en punts fixes, es troben situats en espais públics i són d’accés lliure. Josep M. Dalmau, alcalde de la Torre de Capdella, considera necessària la implantació d’aquests aparells, tant durant tot l’any, quan hi ha menys població al municipi, com en èpoques puntuals com l’estiu, on pel telefèric passen més de 20.000 visitants.

Des de l’Ajuntament s’organitzaran sessions formatives amb NEOSALUS per tal de conèixer el funcionament d’aquests aparells, que d’altra banda és molt senzill.

Primera Vertical cardioprotegida

La 8a Vertical Cabanera, que aquest any forma part del circuit mundial de quilòmetres verticals, serà també la primera vertical cardioprotegida, i comptarà amb 6 desfibril·ladors cedits per NEOSALUS, en un recorregut de 5 km. La Vertical disposarà també de 3 metges, 2 infermeres i una desena de tècnics d’emergències sanitàries. La cursa és coorganitzada pel Club d’Esquí de la Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella.