21.05.2018 |
Viure als Pirineus

PALLARS SOBIRÀ

Uns ramaders del Pallars comercialitzen llet d'euga

Jordi Baró i Josep Peró són dos ramaders del Pallars, de Peramea i de la Pobleta de Bellveí respectivament, que han unit esforços per tirar endavant una proposta única al Pirineu però que ja funciona en altres països europeus: la comercialització de llet d'egua sota la marca EQU Pirinenc.

Els impulsors del projecte. Foto: Bloc Equ Pirinenc.
Els impulsors del projecte. Foto: Bloc Equ Pirinenc.
Uns ramaders del Pallars comercialitzen llet d'euga

A partir de les seves explotacions equines, d'eugues criades en semillibertat per prats d'alta muntanya, entre 1.500 i 2.000 metres, el Jordi i el Josep comercialitzen des de fa més d'un any la llet d'euga crua congelada en envasos de 75 ml i tap autoprecintat.

La llet d'egua sempre ha estat apreciada per les seves propietats medicinals per la qual cosa ha estat cada vegada més utilitzada en la indústria alimentària, cosmètica i farmacèutica i com un reemplaçament per als humans de la llet a la dieta dels nounats.

Per la seva composició natural i la seva excel·lent biodisponibilitat per a l'organisme, aporta un valor nutritiu addicional a la nostra dieta amb efecte multifuncional.

La llet d’euga és un aliment natural que conté immunoglobulina A, ingredient que ajuda a reforçar el sistema immunitari. És un aliment especialment ric en àcids grassos Omega 3 i 6 i en vitamines AB1, B2, B12, C, D, E i K; minerals: ferro, calci, fòsfor, magnesi, proteïnes, hidrats de carboni i aminoàcids essencials.

La llet d’euga és la més semblant a la llet materna humana i té les propietats més idònies per al consum de les persones. Té menys greixos i per tant aporta menys calories que altres tipus de llet, com la de vaca.

La llet es pot trobar a l'obrador que l'empresa té a Sort, així com a la farmàcia i en algunes carnisseries del municipi i de la comarca del Pallars Sobirà.

Comentarios