Buscar
05:41h. Divendres, 09 Desembre de 2016

El Sopar de les Estrelles obrirà la primera edició de Gastropirineus

L’èxit i la bona acceptació del “Sopar de Les Estrelles”, en el que cuinaran els restaurants amb estrella Michelin del Pirineu, i que serà el tret de sortida de la primera edició de les “Jornades professionals gastronòmiques i de la cuina dels Pirineus”, ha obligat a ampliar-ne les places, i ha servit per posar en relleu l’ importància d’aquesta nova iniciativa.

La cuina és un puntal del turisme al Pirineu.
La cuina és un puntal del turisme al Pirineu.

Al “Sopar de les Estrelles del Pirineu”, que es farà el diumenge dia 13 al Castell de Ciutat de la Seu d’Urgell, hi participaran els restaurants Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin), Ca l’Enric de La Vall de Bianya (1 estrella Michelin), Els Casals de Sagàs (1 estrella Michelin), la Fonda Xesc de Gombrèn (1 estrella Michelin), i el restaurant L’Estany Clar de Berga (1 estrella Michelin), amb la col·laboració del El Castell de Ciutat.

Aquestes jornades es celebraran del 13 al 15 de novembre a la Sala Sant Domènec de La Seu d‘Urgell, i hi intervindran experts i representants d’entitats i institucions com el Campus de l’Alimentació de l’UAB, de la Fundació Alícia, del Servei de Promoció de Qualitat Alimentària i de l’Agència Catalana de Turisme, i cuiners representants de totes les comarques catalanes del Pirineu fent sessions de cuina en directe, presentant plats del seu territori.

Gastropirineus, és la primera acció transversal concebuda per potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català, i un dels principals objectius és d’elaborar un catàleg de plats i productes d’aquestes comarques.

Aquest esdeveniment, també vol ser un motor per posar en valor la cuina del Pirineu català, potenciar l’ús del producte del territori, fomentar-ne la recuperació dels menys usats, i crear la marca “Cuina del Pirineu”. Tot plegat, en un entorn de sinèrgies i debat, on els professionals del territori pirinenc compateixin coneixement i experiències.

Durant la setmana de celebració de les jornades, restaurants de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, elaboraran un Menú Gastropirineus, per a que els visitants i participants puguin degustar plats propis de cuina tradicional de temporada d’aquesta zona, amfitriona de l’esdeveniment.

Us adjuntem el programa, i podeu trobar més informació a: www.gastropirineus.com