13:16h. Diumenge, 18 Març de 2018

La revista VIURE ALS PIRINEUS crea una secció fixa dedicada a Aliments i Cuina del Pirineu

El sector agrari i la gastronomia van de la mà en el nou suplement mensual que es distribueix conjuntament amb la revista gratuïta VIURE ALS PIRINEUS i que porta per nom Aliments i Cuina del Pirineu. En el proper número de juny hi haurà, entre altres, un reportatge en exclusiva del nou projecte alimentari que ha impulsat al Pirineu una de les principals multinacionals agroalimentàries catalanes, un projecte ambiciós però sostenible, que marcarà el futur de l'economia pirinenca.

Portada de la secció Aliments i Cuina del Pirineu d'aquest mes.
Portada de la secció Aliments i Cuina del Pirineu d'aquest mes.

Aliments i Cuina del Pirineu inclou reportatges, notícies, entrevistes i propostes comercials relacionades amb l'àmbit alimentari de l'Alt Pirineu que van des de l'agricultura i la ramaderia fins al turisme rural i la restauració basada en productes locals.

Des de VIURE ALS PIRINEUS considerem que aquest és un sector estratègic de les comarques de muntanya catalanes i volem convertir-nos en una finestra oberta al món, especialment per als petits productors i artesans alimentaris, que a partir de les pàgines de la publicació i també aprofitant internet i les xarxes socials poden donar a conèixer els seus productes i la seva filosofia de vida.

Tal i com en el proper número assegura Stephane Orsoni, gelater artesà de Bellver de Cerdanya, "la marca del territori ens reforça als que hi treballem i, a la vegada, nosaltres també hem de contribuir a revaloritzar aquesta marca. Ens hem de retroalimentar. Els que fem productes artesans ens beneficien de la marca turística del nostre àmbit d'actuació i, de la mateixa manera, amb els nostres productes hem de reforçar aquest prestigi territorial amb productes artesans de primera qualitat i únics". "Personalment faig la proposta de donar una identitat pròpia al meu gelat que consisteix en fer un producte fresc, de qualitat, fet amb matèries primeres úniques i sense colorants ni conservants artificials", explica Orsoni, un artesà de Còrsega que es va enamorar de la Cerdanya. "El producte és la terra i la persona que la treballa", conclou.