20:21h. Divendres, 20 d'Abril de 2018

Reconeixement internacional pel formatge Neu del Cadí

El formatge Neu del Cadí, creat amb motiu del centenari de la Cooperativa Cadí (que es va celebrar l'any 2015) ha estat premiat amb la medalla de bronze a la darrera edició del World Cheese Awards, el concurs de referència mundial en l'àmbit dels formatges 

Neu del Cadí, un dels millors formatges del món
Neu del Cadí, un dels millors formatges del món

El formatge Neu del Cadí és un producte de la Cooperativa Cadí, una de les empreses més emblemàtiques del Pirineu, que està formada per uns 130 socis, tots ells de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Cadí, a més del paper fonamental que ha tingut en l’arrelament de la població al territori, ha impulsat una activitat, l’elaboració de formatges, que dinamitza l’economia d’una zona amb poques alternatives. Aquesta cooperativa entra cada dia a la seva planta de producció uns 180.000 litres de llet provinents de 130 explotacions ramaderes ubicades a les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Un dels trets diferencials de la cooperativa és que la recollida és diària i la llet entra en un temps molt breu al circuit de fabricació, aquest fet, dóna als productes de Cadí unes propietats organolèptiques úniques i molt apreciades.

Cadí té uns 120 treballadors provinents tots de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. A l’any, fabrica al voltant de 8.200 tones de formatge, 460 de mantega i 450 de mató, formatge fresc i quallada. Un dels secrets de l'empresa és la conservació de l'essència original dels socis fundadors de la cooperativa basada en la qualitat dels productes que fabrica.