15:12h. Dijous, 26 d'Abril de 2018

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promociona el consum de productes de proximitat 

Amb l'objectiu promocionar la compra i el consum de productes agrícoles i ramaders de proximitat que s'elaboren al Parc Natural de l'Alt Pirineu, aquest dijous es va organitzar una jornada de Networking a Llavorsí, al Pallars Sobirà

Productores de nyàmeres mostren el seu producte.
Productores de nyàmeres mostren el seu producte.

En aquesta trobada, entre restauradors i productors agroalimentaris, hi van participar unes 30 persones. Els participants tenien 8 minuts per explicar el seu producte als responsables dels restaurants i explorar la possibilitat d'establir acords comercials o altres col·laboracions. Entre els agroalimentaris, que han participat en aquesta primera reunió, hi havia elaboradors d'embotits i carn de vedella, infusions, safra, nyàmeres, pa, vi i formatges. Aquests productors han elogiat la iniciativa ja que han detectat com a punt feble la comercialització i aquesta trobada els facilita l'accés al canal comercial.
El president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Joan Ordi, va parlar dels beneficis que elaboradors i restauradors es coneguin. Ordi va subratllar que els restauradors tindran l'oportunitat d'adquirir productes de proximitat i evitar els costos de transport i d'intermediaris. El president també va assenyalar que no trobaran a cap altre lloc la qualitat que ofereixen els artesans de la zona i que amb aquesta iniciativa es vol que els restaurants vagin a comprar directament als productors. 

Amb trobades com aquesta el Parc Natural vol donar suport als productors locals i la venda de proximitat. Albert de Moner, de Casa Beta, va comentar que si el producte es queda al territori l'ingrés que n'obtenen és major. De Moner es dedica a la cria, engreix i comercialització de carn de vedella bruna dels Pirineus i va afegir que la principal dificultat en que es troben és en la venda i per tant, reunions com la organitzada pel Parc s'haurien de repetir periòdicament.