16:43h. Diumenge, 18 Març de 2018

Neix la primera oferta de menjar saludable, vegà i vegetarià a la Cerdanya

El juny passat va obrir portes la primera iniciativa per donar un servei d’alimentació saludable, amb consciència i sense productes d’origen animal

Diversos plats del Restaurant El Brot.
Diversos plats del Restaurant El Brot.

El poble d’Alp acull EL BROT – La cuineta de “El Despertar de la Semilla”, el primer establiment de la comarca d’aquestes característiques. 

El projecte neix com a Cooperativaamb la intenció de promoure els bons hàbits en l’alimentació-nutrició vinculant-los amb el respecte a l’ecologia, als animals i a la natura en general. La gran majoria de les matèries primes, sobretot les verdures i hortalisses, són de producció ecològica i de la zona. La cuina és creativa, amb ànima i adaptada a cada època de l’any.

Una altra de les innovacions són els serveis que ofereixen: S’ofereix Menjar per emportar i també degustació a la botigueta d’Alp, però també ofereixen un servei de menús setmanals a domicili per a residents a la comarca i per les persones de segona residència els caps de setmana.

Al local s’hi pot degustar pastissos artesans, batuts, tastets, plats combinats, cerveses artesanes, vins ecològics...
També hi ha un petit rebost- botigueta amb productes saludables, ecològics o bio i un espai artesà de productes amb ànima.
Fidels als seus principis de respecte al medi ambient, el menjar per emportar es serveix amb envasos biodegradables fets amb midó de blat de moro.

El Projecte va més enllà, ja que una base important és la divulgació i per tant s’ofereix un espai d’interacció amb persones o projectes amb inquietuds semblants: s’hi fan cursos i tallers sobretot d’alimentació saludable, s’ofereixen sortides naturalistes per a conèixer les plantes medicinals... i tot allò que s’hi pugui generar amb aquesta filosofia. És un projecte obert i viu.

Per més informació aneu al següent enllaç