21.05.2018 |
Viure als Pirineus

Licors Portet crea la Ratafia de l'Ermità

La Ratafia de l'Ermità es presenta com la ratafia catalana més antiga ja que està elaborada a partir d’una fórmula recuperada d’arxius caputxins de finals del segle XVIII. Neix de la mà de Licors Portet, de la Pobla de Segur, una de la firmes fabricants de licors tradicionals més reconegudes del nostre país, amb més de 125 anys de trajectòria i darrerament guardonada a diferents concursos de vins i licors nacionals i internacionals.

Una imatge promocional de la ratafia.
Una imatge promocional de la ratafia.
Licors Portet crea la Ratafia de l'Ermità

La ratafia és un dels licors més tradicionals de Catalunya, feta essencialment a base d’aiguardent, sucre i la maceració de nous verdes i plantes aromàtiques.

La Ratafia de l'Ermità ha estat elaborada per la maceració en aiguardent de vi de 17 plantes aromàtiques i fruites. La seva graduació és de 26% volums d’alcohol i el contingut en sucre de 250 grams per litre.

Licor aperitiu i digestiu, la tradició pairal i monàstica de Catalunya aconsella una copeta de ratafia, beguda amb moderació, després dels àpats festius, ja que afavoreix la digestió i activa la circulació de la sang.

És també un excel·lent complement a la cuina en salses o rostits, on aporta tots els sabors i matisos de les plantes amb què s’elabora i també per elaborar postres amb fruita o pastisseria.

Un nou producte associat al tradicional Calendari de l’Ermità

El Calendari de l’Ermità és una publicació anual de caràcter tradicional i popular que compta amb més de 140 anys de trajectòria ininterrompuda. El Calendari inclou informacions relatives a l’astronomia, l’agricultura i la cultura popular i tradicional, així com una exhaustiva guia de fires, mercats i festes majors.

L’any 2015 i de la mà d’Edicions Morera, el Calendari de l’Ermità va rebre un nou impuls amb una sèrie d’accions centrades en consolidar encara més la marca: un nou format i una millora de continguts, acompanyats per una exitosa campanya de promoció als mitjans de comunicació i xarxes socials, així com la creació d’una molt completa pàgina web.

En aquesta nova etapa del Calendari de l’Ermità també es volen incorporar altres publicacions i productes associats a la marca amb l’objectiu d’enfortir-la i dotar-la d’una major presència. Els quaderns de la Col·lecció l’Ermità han estat una primera iniciativa, que ara es veu complementada per la Ratafia de l’Ermità.

Col·lecció l’Ermità

La tardor de 2015 neix la Col·lecció l'Ermità, dedicada a divulgar temes relacionats amb la tradició i la cultura popular catalana a través de quaderns monogràfics, pràctics i de fàcil lectura.

La col·lecció es va iniciar amb Cuinar en temps de crisi, de l’historiador i arxiver caputxí Fra Valentí Serra de Manresa, un singular receptari al voltant de la tradició culinària dels convents caputxins, que va tenir una gran acollida.

El novembre de 2016 sortirà a la venda Descobrim el Nadal, el segon títol de la col·lecció. Escrit per Amadeu Carbó, especialista en cultura popular, aquest llibret explicarà l’origen i el perquè de la celebració d’algunes de les principals tradicions al voltant del cicle nadalenc, posant en valor el nostre singular costumari.

Comentarios