15:20h. Dissabte, 17 Març de 2018

L’Arner dels Padrins, mel del Montsec d’Ares

L’Àngel Roigé, de l’Arner dels Padrins i el seu fill Marc, es dediquen a l’apicultura, amb una petita empresa familiar situada a la Vall d'Àger

L'Arner dels Padrins
L'Arner dels Padrins

En l’espai natural de Montsec d’Ares s’hi fa la mel artesana de l’Arner dels Padrins, un producte completament natural, com la mel d’abans, com la de tota la vida, feta a partir de la pol·linització de plantes aromàtiques com la farigola, el fonoll, la menta, l’orenga, el romaní i la sajolida. Plantes, totes elles, que troben en aquest espai natural el clima i la terra idonis per al seu creixenement i desenvolupament.

En aquest context, l’Àngel Roigé, de l’Arner dels Padrins i el seu fill Marc, es dediquen a l’apicultura, amb una petita empresa familiar. Treballen pràcticament igual que abans, tal com ja ho feien el seu pare i la seva mare, i anteriorment el seu avi que va començar l’activitat a la zona del Montsec de Rúbies per continuar-la, més endavant, al mateix lloc on ara treballen, que és al Montsec d’Ares, molt a prop d’Àger.

L’Àngel ens explica a VIURE ALS PIRINEUS que l’ofici d’apicultor és molt complex, cada dia més, i que “la natura és la millor escola, una escola viva, en permanent transformació i que, si ens hi fixem, ens pot ensenyar moltes coses”. A l’abril baixa els ruscs al terme d’Almenar per aprofitar el moment de la pol·linització del préssec i després els trasllada a la vall d’Àger en un entorn vegetal excepcional, la vall de les mil flors.

Així, amb un sistema tradicional i basat en el respecte a la natura, s’aconsegueix una mel única que es pot comprar en fires, a la seva pròpia web o, directament, a casa de l’Àngel que també recull pol·len de tot tipus de plantes que serveix com a complex vitamínic.