16:41h. Diumenge, 18 Març de 2018

Josep Boix i Vilaseca, d’en Forn d’en Jordi de Martinet de Cerdanya, rep el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

Entrega del diploma de Mestre Artesà Alimentari
Entrega del diploma de Mestre Artesà Alimentari

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, van presidir el passat dilluns 27 d’octubre a Barcelona, el lliurament de diplomes de Mestres Artesans Alimentaris, i el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, al Palau de Pedralbes.

En el decurs de l’acte van lliurar 28 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, dels quals vuit són forners, vuit pastissers, nou cansaladers xarcuters, dos xurrers i un formatger, que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària.

Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 888 diplomes.

Forn d’en Jordi és una empresa familiar amb una trajectòria de més de 50 anys compromesa cap a la qualitat, la incorporació de productes agroalimentaris de proximitat en la seva elaboració/producció i manteniment de les maneres de fer artesanals que li confereixen al seu producte final un resultat de gran qualitat. Tot això fa que el seu establiment, com altres del poble de Martinet, sigui de parada obligada per molts que visiten les terres Pirinenques i Baridanes, col·laborant també en donar a conèixer el nostre territori, les seves persones i les empreses alimentàries d’un gran compromís, empreses amb nom i cognoms.