21.05.2018 |
Viure als Pirineus

Formatgers que fan escola

La cinquena edició de la Mostra de formatges i productes làctics frescos de la Cerdanya i l'Alt Urgell, que es va celebrar a Alp el darrer cap de setmana de març va guardonar els millors formatges del territori. En aquesta ocasió, la medalla d'or, al millor formatge, va ser per a MdG 1060, del Molí de Ger, una formatgeria que crea escola de la mà del seu impulsor, el Pere Pujol, un llicenciat en filologia catalana que representa els valors dels nous artesans del Pirineu: joves amb formació acadèmica, actius a les xarxes socials, coneixedors de les darreres tendències gastronòmiques, que tornen al Pirineu amb idees renovades després d'haver estudiat a fora o que decideixen viure a muntanya tot i no haver-hi nascut. Una aposta que, sens dubte, garanteix una bona salut per als formatgers artesans pirinencs.

El Pere Pujol, un formatger artesà vocacional.
El Pere Pujol, un formatger artesà vocacional.
Formatgers que fan escola

A la mostra d'Alp la medalla de plata va ser per al formatge l'Orc, de la formatgeria Vall de Meranges; mentre que la medalla de bronze va ser per Lo Rombau, un formatge de L'Oliva. 

En l'edició d'enguany, la formatgeria convidada va ser Quesería Silva Cordero, d'Acehuche, de Càceres, que va presentar els seus formatges de cabra. Entre d'altres, van donar a conèixer un dels seus productes estrella, la Torta del Casar. Els visitants van poder conèixer diversos formatges al mercat artesà de productors formatgers i artesans d'oficis de la Cerdanya i l'Alt Urgell i també van poder participar en xerrades i tallers gastronòmics, segons va informar Regió7.

Més info: Els formatges acadèmics del Molí de Ger.

Comentarios