21.05.2018 |
Viure als Pirineus

Els restauradors del Pallars es formen a la Fundació Alícia

Una vintena de restauradors del Pallars Jussà s’han desplaçat aquests dies a la seu de la Fundació Alícia, al complex Món Sant Benet, per assistir a les jornades de formació organitzades des del programa Al teu gust, aliments del Pallars.

Un dels tallers de la formació.
Un dels tallers de la formació.
Els restauradors del Pallars es formen a la Fundació Alícia

Les jornades estan incloses dins de l’estratègia de valorització gastronòmica de la comarca que Al teu gust, aliments del Pallars i la Fundació Alícia desenvolupen conjuntament des de fa dos anys.

Aquestes activitats tenen com a objectiu reforçar i donar suport als professionals de la cuina de la comarca, millorant les seves competències professionals  i mantenint-los al corrent de les últimes tendències i avenços i poder-los aplicar a les seves cuines.

La formació tractarà aspectes tan diversos que van des de la cuina al buit, de la mà de Salvador Brugués del Celler de Can Roca, fins a com gestionar al·lèrgies i les noves tendències que prenen la salut com a eix clau a l’hora de definir l’oferta gastronòmica.

Però també es posarà especial atenció a les noves maneres de cuinar corder, amb l’aportació de receptes innovadores inspirades tant en l’alta cuina com en cuines d’arreu del món. Aquest és un element bàsic per als restauradors del Pallars Jussà, ja que el corder és un dels productes estrella de les seves cartes.

El Pallars Jussà és la comarca on hi ha més caps d’ovella productiva, aproximadament uns 50.000, i destaca la presència d’una raça autòctona del territori, la xisqueta. Aquesta dada ja és motiu suficient per entendre la força del corder com a marca del Pallars, però a més, el corder està estretament lligat a la nostra cultura gastronòmica: el receptari tradicional pallarès està farcit d’elaboracions amb corder en què destaca la girella com una icona i producte característic dels dos Pallars i l’Alta Ribagorça.

Comentarios