07:52h. Diumenge, 18 Febrer de 2018

Diego Alias presentarà diferents plats elaborats amb pomes del Pirineu

Mostrar les múltiples possibilitats culinàries de la poma de muntanya. És l’objectiu de l’acte que se celebrarà el pròxim divendres, 29 de setembre, a 2/4 de 7 del vespre a Ca l’Amador de Josa de Cadí. El reconegut cuiner d’aquest restaurant, Diego Alias, presentarà un seguit de propostes gastronòmiques elaborades amb fruita de la cooperativa Biolord.

Les pomes del Pirineu tenen unes qualitats organolèptiques excepcionals.
Les pomes del Pirineu tenen unes qualitats organolèptiques excepcionals.

La poma Biolord es produeix a quatre comarques prepirinenques de l’entorn de l’Alt Urgell (Solsonès, Pallars Sobirà, Berguedà i Cerdanya) i es caracteritza per unes propietats organolèptiques excepcionals, que li confereix la pròpia muntanya donada l’oscil·lació tèrmica entre el dia i la nit i el fet que les temperatures estivals no siguin extremes.

Malgrat enguany una glaçada en plena floració va fer minvar molt la producció, Biolord continua més actiu que mai treballant per organitzar la transformació en cooperativa rural i la vinculació amb d’altres sectors per consolidar el model. Paral·lelament, estudia la possibilitat d’inserir joves en risc d’exclusió.

Més enllà de l’àmbit estrictament productiu, la cooperativa Biolord vol reivindicar una pagesia de muntanya digna. Tot plegat ho fa agrupat amb la cooperativa l’Arada (d’iniciatives de promoció rural i dinamització comunitària) i Riuverd, cooperativa d’inserció en agricultura i agroalimentació. Tots tres treballen en el marc d’un projecte dels anomenats “Singulars”, del Departament de Treball per a l’impuls de l’Economia Social i Cooperativa. Compta amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

L’acte de divendres a Ca l’Amador consistirà en una presentació del projecte i la posterior degustació de plats, que anirà a càrrec del mateix Diego Alias. Posteriorment, s’editarà un receptari amb les propostes presentades.