Buscar
05:42h. Divendres, 09 Desembre de 2016

Cuiners de tot el Pirineu mostren les seves creacions i propostes a Gastropirineus

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha inaugurat aquest matí Gastropirineus, les primeres jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus que se celebren avui i demà dimarts a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca. Batalla, que ha donat la benvinguda als experts i cuiners representants de totes les comarques catalanes del Pirineu presents durant aquestes dues jornades, ha subratllat que “la Seu d'Urgell és l’única ciutat d’Europa amb tres productes amb denominació d’origen protegida”. 

Albert Batalla ha inaugurat la Gastropirineus.
Albert Batalla ha inaugurat la Gastropirineus.

En aquest acte inaugural també hi han intervingut el director de Gastropirineus, Francesc López, el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el director del Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Coneixement a Lleida, Oriol Miarnau. 

La jornada s'ha iniciat amb un missatge de suport a Gastropirineus que ha fet arribar, en vídeo, el Celler de Can Roca. 

Entre d'altres sessions teòriques i pràctiques,  en l'apartat de 'cuina en directe' de Gastropirineus, el cuiner Pep Nogué ha elaborat un plat amb l'IGP Vedella dels Pirineus, mentre que restaurants del Ripollès han cuinat receptes ambcavall pirinenc català. 

Gastropirineus, és la primera acció transversal concebuda per potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català, i un dels principals objectius és d’elaborar un catàleg de plats i productes d’aquestes comarques.