15:15h. Dissabte, 17 Març de 2018

Cinquena Jornada de fructicultura de muntanya a la Seu d'Urgell

El proper 1 d’octubre se celebra a La Seu d’Urgell (Lleida) la V Jornada de fructicultura de muntanya. Aquesta edició consolida l’activitat al voltant de l’actual projecte de poma en zones de muntanya, fruit de l’activitat iniciada el 2009 amb la plantació de la Finca Experimental de Llesp (Alta Ribagorça) en el marc de la zona pilot per al desenvolupament de la Ribagorça Romànica, gestionat per l’ADRR (2007-2012).

La poma de muntanya és un cultiu en expansió.
La poma de muntanya és un cultiu en expansió.

Actualment, el conreu de la pomera en alçada és una realitat present en set comarques catalanes. Aquest any 2015 s’obtindran produccions importants de les primeres plantacions comercials realitzades durant 2012. Ara cal afegir valor a unes produccions d’alta qualitat i de proximitat, procedents d’indrets únics que poden tenir en aquesta opció productiva una alternativa a les produccions agrícoles ramaderes i turístiques.

En aquesta Jornada s’aportarà informació d’utilitat per a la presa de decisions, es compartiran experiències d’altres països com Itàlia, es tractarà en profunditat la comercialització de la poma de muntanya i es coneixerà la realitat de les finques comercials de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

El lloc de realització serà el CETAP (Centre Cultural Les Monges), a La Seu d’Urgell. La Jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de l’IRTA-EEL (Tel.: 973 702 579 o correu electrònic ee.informacio@irta.cat