18:17h. Divendres, 20 d'Abril de 2018

Celler Miquel Roca, quatre generacions fent vi

El celler està situat a la vessant nord del Montsec de Rúbies, a les portes del Pirineu, a 750 metres d’alçada, el caliu familiar és present a cada racó d’aquest entranyable celler i a cada botella que surt de la bodega

Celler Miquel Roca
Celler Miquel Roca

El Celler Miquel Roca és un celler amb experiència. Ja són quatre generacions de treball, de producció de vins amb caràcter, de plena dedicació i de professionalitat. Tota una família dedicada al vi amb cos i ànima, en l’entorn excepcional de Sant Cristòfol de la Vall.

El Miquel Roca està satisfet per la feina feta primer pel seu avi, després pel seu pare i per ell mateix i ara, també, per la seva filla Sílvia que estudia enologia i que amb només 25 anys ja té claríssim que vol continuar la saga familiar. Són molts anys d’experiències i d’orgull de pertinença a una família vitivinícola, arrelada a la terra i al país. Una empresa amb un passat que l’acompanya i amb futur brillant pel davant.

El Miquel explica, per als lectors de VIURE ALS PIRINEUS, que recorda perfectament com el seu avi txafava el raïm amb els peus. Eren els inicis d’una generació de gent treballadora, empresaris del vi que l’any 1992 van començar a vendre el vi de forma professional (abans només era per la família i pels amics)amb la creació del celler en el qual fem aquesta entrevista.

El caliu familiar és present a cada racó d’aquest entranyable celler i a cada botella que surt de la bodega. Actualment, fan dos tipus de vi embotellat: el Brocat Jove i el Brocat Semicriança, que porten les mateixes varietats (Merlot, Monastrell i Brocada) però en diferents proporcions i el segon porta uns mesos de criança.

El celler està situat a la vessant nord del Montsec de Rúbies, a les portes del Pirineu, a 750 metres d’alçada, en un territori marcat per una climatologia pròpia, a cavall entre el pla i la muntanya. En definitiva, en unes condicions idònies, que fan que d’aquí en surtin uns vins excepcionals, de gran qualitat, amb la força que els dóna l’alçada i la suavitat d’aquest clima específic del Montsec. El vi que fan (a granel, en garrafa i embotellat) el comercialitzen majoritàriament a les comarques veïnes.