20:20h. Divendres, 20 d'Abril de 2018

Casa Roca, turisme rural a la vall de Barcedana

A Casa Roca de Sant Martí de Barcedana, en ple Montsec, s’hi respiren aires de calma, de tranquil·litat, de bona cuina i d’històries a la vora del foc, en un ambient familiar que manté l’essència d’una terra i d’una manera de viure.

Casa Roca és un establiment familiar.
Casa Roca és un establiment familiar.

La mestressa de la casa, la Mònica, ha après a cuinar de la seva mare i de la seva sogra, saviduria dels fogons transmessa generació a generació a foc lent, amb la cassola sempre al costat i productes de l’hort i del corral. 

La cuina autèntica és un dels trets distintius de la casa igual que ho és el respecte per la feina ben feta, el sacrifici de treballar la terra i cuidar els animals, amb esforç i autenticitat. Ho tenen clar a Casa Roca: les arrels no es poden perdre, qui perd les arrels perd la identitat. I ells volen estar al territori, sentir-lo a tocar, treballar l’olivera, els fruiters, el cereal com fa el Josep Maria, i compaginar l’agricultura amb el turisme familiar i sostenible, la restauració i l’elaboració artesana de productes.

Artesans alimentaris

Aquesta filosofia és la base de l’establiment i el que garanteix la fidelitat de la seva clientela, que any a any, i mes a mes, repeteixen estada al caliu de la família Roca que va iniciar l’activitat agroturística l’any 1986 i des de llavors ha anat consolidant la seva tasca, ara també els fills de la Mònica i el Josep Maria, aporten idees i renovació a l’establiment.

Elaboren els seus propis productes alimentaris de temporada, que es poden degustar a la cuina i adquirir a la mateixa casa així com a Casa Jaumet, una antiga vivenda restaurada d’Allotjament Independent amb capacitat per a 5 persones.

A Casa Roca fan el seu propi oli d’oliva verge obtingut amb el procés natural d’extracció en fred dels fruits de les seves oliveres centenàries de la vall de Barcedana, i que comercialitzen amb el nom Essència  Montsec,la marca de Casa Roca. Dels arbres fruiters (cireres, préssecs, nectarines, pomes, peres, codonys, prunes, figues, móres) en fan almívar i melmelades. De l’hort, la carabassa de confitura i el cabell d’àngel. De l’hort en surten tota mena de verdures que fan variar la cuina segons temporada.

L’establiment forma part de l’Associació de Restaurants del Pallars Jussà i de Turalcat. Els horaris dels dinars són de les 14:00 a les 17:00 hores, els sopars de les 21:00 a les 23:00 hores. Es demana fer reserves prèvies al restaurant i allotjament.

Més info: www.casaroca.info