25.05.2018 |
Viure als Pirineus

PEUSA inaugura el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de la Cerdanya

La inauguració del punt de recàrrega va tenir lloc el dissabte 30 de setembre a la localitat ceretana de Martinet

Una imatge de la zona de recàrrega de PEUSA a Martinet. Foto: PEUSA
Una imatge de la zona de recàrrega de PEUSA a Martinet. Foto: PEUSA
PEUSA inaugura el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de la Cerdanya

El passat dissabte es va inaugurar a Martinet el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de la Cerdanya.  L’acte va ser presidit pel Director General de PEUSA, Marcel Dorna, i la Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Montellà i Martinet, Dolors Tor, acompanyats de veïns i participants del Pyrénées Révéo Éléctric Tour que van fer parada a la població.  

La Tinent d’alcalde va agraïr a PEUSA el compromís de l’empresa urgellenca amb el medi ambient i que hagi escollit Martinet com a emplaçament per a aquest primer punt de recàrrega ceretà. Tor va destacar especialment el fet que “Martinet sigui capdavantera en aquest servei” i també va manifestar que “és molt bo per al municipi que hi hagi un punt de recàrrega ja que serà un motiu important per fer parada a la localitat i tant els comerciants com l’hostaleria se’n podran beneficiar”.

PEUSA

Per la seva part, el director general de PEUSA, Marcel Dorna, va agraïr també la col·laboració de l’Ajuntament i explicà que “l'objectiu és facilitar l’ús del cotxe elèctric i contribuir així a la millora ambiental del nostre entorn”.  Dorna insistí en què el vehicle elèctric és un element clau en l’impuls d’un nou model energètic més eficient i sostenible, propòsit que, ha dit, “forma part dels nostres principals objectius com a empresa socialment responsable”. El Director de l’elèctrica ha destacat també que “PEUSA és la primera companyia elèctrica de la zona del Pirineu Català que aposta per l’ús del vehicle elèctric com a alternativa respectuosa amb el medi ambient” i que per aquest motiu destina inversions importants com aquesta a les energies renovables.

La inauguració ha coincidit amb el pas per Martinet de la primera edició del Pyrénées Révéo Éléctric Tour, una volta de vehicles elèctrics 100% que s’ha iniciat a Cotlliure i que també ha fet parada a les 12:30h a la Seu d’Urgell.  En el Tour participen 30 vehicle elèctrics, entre ells TESLA, BMW i3, KIA, IONIQ HYUNDAI, NISSAN i ZOES.  A Martinet han fet parada una desena de vehicles, que han aprofitat per recarregar les seves bateries mentre transcorria l’acte.

El nou punt de Martinet dona continuïtat al projecte iniciat per PEUSA l’any passat amb la instal·lació del seu primer punt de recàrrega a La Seu d’Urgell, situat al Passeig Joan Brudieu de la capital urgellenca al costat de la seu de la companyia.

El punt de recàrrega instal·lat a Martinet donarà subministrament simultani a dos vehicles mitjançant un sistema de recàrrega semi-ràpida, que segons el tipus de vehicle, permetrà realitzar una càrrega completa d’una durada aproximada de dues hores, en funció del seu nivell de càrrega.  El punt de recàrrega també té connectors per a què es puguin carregar bicicletes elèctriques.

L’energia del punt de recàrrega la subministrarà Hidroelèctrica del Valira SL, la comercialitzadora del grup PEUSA, i serà 100% renovable i sense emissions contaminants de cap mena.  Hidroelèctrica del Valira SL comercialitza energia 100% neta tant per als seus clients com per als punts de recàrrega de PEUSA, i és l’única comercialitzadora del territori amb un model sostenible i de clar compromís amb el medi ambient.

El servei de recàrrega serà gratuït. Per a poder utilitzar-lo s’haurà de sol·licitar una targeta de client a les oficines de la comercialitzadora (Hidroelèctrica del Valira SL) de la Seu d’Urgell, situades al Passeig Joan Brudieu, ja sigui presencialment o a través de correu electrònic a comercialitzacio@peusa.es o telèfon (973350044).  

Comentarios