06:59h. Diumenge, 18 Març de 2018

L'Alt Pirineu i Aran tindrà una delegació d'ACCIÓ per fer més competitives les empreses del territori

Serà la vuitena oficina d'aquest departament que el Govern obre a Catalunya

Baiget, Batalla i Rosa Amorós, en el moment d'anunciar la nova oficina.
Baiget, Batalla i Rosa Amorós, en el moment d'anunciar la nova oficina.

L'Alt Pirineu i Aran tindrà a partir del segon semestre d'aquest any una delegació d'ACCIÓ amb l'objectiu de potenciar la competitivitat de les empreses del territori, tot impulsant l'economia de la zona i fomentant l'equilibri territorial. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha senyalat que "fa temps que treballem per buscar i acompanyar iniciatives empresarials i de suport a l'emprenedoria i una forma d'ajudar de manera efectiva és creant aquesta delegació". La nova oficina estarà ubicada a la Seu d'Urgell i donarà servei a les sis comarques emmarcades a l'Alt Pirineu i Aran, és a dir, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. Aquesta nova oficina serà la vuitena delegació que la Generalitat obre a Catalunya.

Impulsar la internacionalització i la innovació, contribuir a l'augment del pes de la indústria en l'economia local i atreure noves inversions productives al territori són alguns dels objectius amb els quals neix la nova delegació d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu i Aran. Així, Baiget, ha assegurat que "la nova oficina també ha de servir per atreure inversions d'empreses que es vulguin ubicar al territori". I ha afegit "la nova delegació d'ACCIÓ també ha de servir per ajudar les empreses a formar-se i a col·laborar entre elles promocionant les polítiques de clúster".

Ha explicat el conseller que la nova delegació respon a la voluntat del Govern d'oferir el màxim de proximitat a les empreses del territori i adequar-se a la realitat empresarial de cada zona específica. En aquest sentit, Baiget, ha afirmat que "les realitats i les bases del teixit productiu català no són les mateixes en els diferents territoris i per tant hem d'adaptar les formes d'assessorament i suport a la realitat de cada zona".

En l'actualitat a les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran hi ha un teixit empresarial format per 3.561 empreses dels sectors de l'hostaleria, el comerç, la construcció, les indústries manufactureres, l'agricultura i la ramaderia.

Actualment la Generalitat disposa d'una quarantena d'Oficines Exteriors de Comerç i Inversions al món que compten amb un àmbit d'actuació d'uns 110 països.