07:47h. Dijous, 26 d'Abril de 2018

El dissenyador Gerard Moliné rep el premi al millor projecte d'innovació empresarial

L'Hotel Muntanya, del Cerdanya Resort de Prullans, també és reconegut amb el Premi a la Responsabilitat Social Corporativa de la Diputació de Lleida

Gerard Moliné, al seu estudi. Foto: El País - Javier Martín.
Gerard Moliné, al seu estudi. Foto: El País - Javier Martín.

El dissenyador de la Seu d’Urgell, Gerard Moliné, ha estat reconegut amb el Premi al Millor Projecte d’Innovació Empresarial, que concedeix la Diputació de Lleida, pel disseny i comercialització a tot el món, d’urnes fúnebres biodegradables.  

El 1997 el dissenyador Gerard Moliné, fundador de l’Estudi Moliné, va crear l’Urna Bios, un objecte de paper biodegradable en el qual es dipositen les cendres del difunt, barrejades amb fibra de coco, terra i la llavor d'un arbre. L'urna es dissol i les cendres barrejades amb la terra serveixen d'abonament perquè brolli el vegetal. L’Estudi Moliné va començar a comercialitzar l’Urna Bios el 2013 i ben aviat va apassionar els internautes, fins al punt que avui l'empresa de la Seu d'Urgell exporta el 70% de la seva producció a 14 països, principalment als Estats Units, el Canadà, Rússia, Bèlgica…

Trajectòria professional

Gerard Moliné, és dissenyador industrial per l’Escola Superior de Disseny Elisava. Cofundador de l’Estudi Azuamoliné (2003-2006) i fundador el 2007 de l’Estudi Moliné. Col·labora amb institucions, escoles i universitats impartint workshops i conferències. El seu treball de disseny experimental amb la natura, ha estat mostrat en diferents exposicions i publicacions. Treballa de manera transversal en el món del disseny, l’art i l’artesania. Entre altres premis, Gerard Moliné ha rebut la medalla ADI FAD 2002, Premi Expohogar Regal 2005, Top Nominated INDEX 2005, Expohogar Regal 2006 i DELTA PLATA 07.

Hotel Muntanya de Prullans, premi a la Responsabilitat Social Corporativa.

D’altra banda, el director de l'Hotel Muntanya del Cerdanya Resort de Prullans, David Isern, ha rebut ex aequo el Premi a la Responsabilitat Social Corporativa de la Diputació de Lleida, pel fet d'haver creat la seva pròpia moneda, el Social-Cerdà; unes monedes de fusta que premien les actituds responsables amb el medi ambient per part dels seus clients.

Premi a la Trajectòria per a l'editor Lluís Pagès

Per altra banda, el Premi a la Trajectòria Empresarial ha estat per a Lluís Pagès, fundador de Pagès Editors, una editorial creada l’any 1990 per a publicar llibres en llengua catalana al territori. En aquests anys de vida Pagès Editors ja ha publicat al voltant de 2.700 títols, els quals constitueixen un fons important de catàleg editorial.