28.05.2018 |
Viure als Pirineus

La Delegació Territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran es compromet amb els esports d’aventura com a motor econòmic del territori

La reunió va coincidir amb l’inici de la temporada d’esports d’aventura, la qual s’ha iniciat amb unes previsions optimistes respecte al nombre de visitants.

Imatge de la trobada a la Delegació Territorial del Govern.
Imatge de la trobada a la Delegació Territorial del Govern.
La Delegació Territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran es compromet amb els esports d’aventura com a motor econòmic del territori

La delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós, i representants de  l’Associació d’Empreses d’Esport d’Aventura del Pallars Sobirà, presidida per Flòrido Dolcet, van mantenir una reunió a les dependències de la Delegació Territorial del Govern a  l’Alt Pirineu i Aran.

La reunió va tenir lloc pocs dies després de l’inici de la temporada d’esports d’aventura al Pirineu i de la Setmana Santa, que ha representat un augment de visitants d’entre un 5 i un 8% respecte a l’any passat. La trobada ha servit per valorar la situació actual del sector i considerar quines estratègies s’han d’implantar de cara al futur. En aquest sentit, la delegada territorial del Govern, els ha traslladat el ferm compromís per part de la Delegació per recolzar i donar suport al sector.

Es donen les circumstàncies que la comarca del Pallars Sobirà posseeix la capitalitat pirinenca dels esports d’aventura, ja que disposa del 53% dels serveis oferts en aquest sector a tota la demarcació. Per aquest fet, el sector dels esports d’aventura esdevé estratègic gràcies als ingressos que comporta per a la comarca, ja que, juntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes, representen els dos motors principals d’obtenció de recursos.

El sector dels esports d’aventura al Pallars Sobirà el formen 30 empreses, que proveeixen 1.800 llocs de treball directes i indirectes, i generen un volum de 8,7 milions d’euros anuals.

Des de l’Associació volen remarcar la importància del riu Noguera Pallaresa per al desenvolupament de les activitats d’aigua, i és per això que en el marc del projecte GPS turisme, finançat amb fons FEDER, s’ha presentat un estudi per tal de poder fer navegable el riu en un tram de més de 50 quilòmetres entre Llavorsí (Pallars Sobirà) i l’embassament de Sant Antoni (Pallars Jussà).

Comentarios