01:19h. Divendres, 23 Febrer de 2018

La Cerdanya acollirà una jornada d'emprenedoria i ocupació

La jornada tindrà lloc el dissabte 7 d'octubre al Consell Comarcal de la Cerdanya

Poster de la fira de la V Networking i Fira del Treball
Poster de la fira de la V Networking i Fira del Treball

El recinte i els jardins del Consell Comarcal de la Cerdanya acolliran el pròxim 7 d’octubre una jornada maratoniana centrada a l’emprenedoria i a la creació d’ocupació. Enguany confluiran en una mateixa jornada dos aspectes diferents però complementaris dins del món laboral; al matí una jornada de Networking, la qual té com a objectiu enfortir la coneixença mútua i els vincles entre els professionals del sectors agroalimentari, la restauració, el comerç i el turisme; encaixar oferta i demanda; buscar solucions a reptes existents i encoratjar als possibles emprenedors a cercar iniciatives i projectes d’interès en aquest àmbit que facilitin la inserció laboral dels joves a les zones rurals. Vol crear un espai on es presentaran les eines i models de finançament per afavorir l’emprenedoria i la col·laboració, per treballar junts en els reptes presents i futurs per a la cooperació. Una jornada on es presentaran experiències i es plantejaran grups de treball a la recerca de noves propostes, iniciatives i oportunitats.

A la tarda, una xerrada sobre l’ocupació laboral a la Unió Europea i concretament sobre els recursos ocupacionals a la Cerdanya sota administració francesa donarà obertura a  la cinquena edició de la Fira del Treball, que mantindrà el seu format tradicional amb estands on empreses, entitats i borses de treball de la comarca presentaran les seves ofertes de feina, on rebran els currículums dels visitants i celebrar una petita entrevista directament. Enguany, dos dies abans, el 5 d’octubre, es duran a terme un seguit de tallers pràctics de recerca de feina per donar eines útils als candidats de cara a la seva participació en la Fira del Treball,  com la redacció d’un currículum o la realització d’una bona entrevista de treball.

Finalment, durant la pausa del migdia entre la jornada de Networking i la Fira del Treball, s’habilitarà un espai per foodtrucks i parades de menjar elaborat amb productes locals de la Cerdanya.

S’ha volgut reunir, en una única jornada, l’emprenedoria i l’oferta laboral per tal de crear les sinergies que afavoreixen la creació de llocs de treball a la Cerdanya.

La participació tant al Networking com a la Fira del Treball és gratuïta però és imprescindible la inscripció prèvia  abans del dilluns 2 d’octubre. Les inscripcions es troben al web del Consell Comarcal de la Cerdanya: www.cerdanya.cat. La participació del sector és fonamental per tal de dibuixar el camí a seguir. Adjuntem el programa amb l’horari detallat

El Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consell Comarcal de la Cerdanya han organitzat aquesta jornada del 7 d’octubre amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Servei de Treball de l’Alt Pirineu, Ajuntament de Fontanals, Ajuntament de Puigcerdà, Projecte Odisseu, Programa de Garantia Juvenil, EURES, Catalunya Emprèn, Servei d’Ocupació de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Ministerio de Empleo y Seguridad Social i la Unió Europea.