04:36h. Diumenge, 18 Març de 2018

AEROPORTS

Bancs de boira obliguen a desviar els vols d'esquiadors britànics de la Seu d'Urgell fins a Girona

Albert Vinseiro, gerent de Viatges Regina, ha explicat que aquest diumenge els sis passatgers que havien de sortir a primera hora de la Seu d'Urgell cap a Palma van ser traslladats en minibus fins a Girona mentre que els 9 que havien de sortir més tard fins a Madrid ho van fer des de l'aeroport de Lleida

Interior del vol entre la Seu i Madrid aquest divendres/Albert Lijarcio
Interior del vol entre la Seu i Madrid aquest divendres/Albert Lijarcio

Bancs de boira matinals poc habituals en aquesta època van obligar aquest diumenge a desviar fins a Reus els quatre vols amb esquiadors britànics que havien d'aterrar a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. També l'avió que havia de recollir sis passatgers a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell per anar cap a Palma finalment es va desviar a l'aeroport de Girona, segons han confirmat des de l'empresa alturgellenca Viatges Regina. Segons fonts de l'aeroport d'Alguaire, cap a quarts de vuit del matí la boira ja es va començar a desfer però el touroperador Neilson ja havia decidit canviar l'operativa per precaució. Aquesta és la cinquena vegada aquesta temporada d'hivern que es desvien vols des d'Alguaire per culpa de la boira. Aquest divendres el primer dels vols comercials d'hivern que havia d'enllaçar Madrid amb l'Aeroport de la Seu d'Urgell també es va desviar a Girona per mala visibilitat.

Des d'Aeroports de Catalunya han explicat que un inconvenient afegit ha estat la boira que també hi havia a Reus a primera hora del matí, que va alentir les operacions i els avions desviats des d'Alguaire van acabar aterrant amb força retard. 

En el cas de l'aeroport d'Alguaire, el primer dia que la boira va fer la guitza va ser el dijous 21 de desembre, precisament el dia que havien d'estrenar la temporada els vols procedents del Regne Unit. Els avions operats per Neilson també es van desviar a Reus el dimecres 27 de desembre i finalment van poder aterrar per primera vegada aquest any a Alguaire el dimarts 2 de gener. D'altra banda, divendres 22 de desembre el vol de Palma es va desviar a Reus i el diumenge següent, el 24 de desembre, ho va fer al l'aeroport del Prat.

D'altra banda, el gerent de Viatges Regina, Albert Vinseiro, va explicar que aquest diumenge els sis passatgers que havien de sortir a primera hora de la Seu cap a Palma van ser traslladats en minibus fins a Girona mentre que els 9 que havien de sortir més tard fins a Madrid ho van fer des de l'aeroport de Lleida, on ja s'operava amb normalitat. En el mateix avió van arribar a Alguaire quatre passatgers des de Palma que s'han traslladat per carretera fins a la capital de l'Alt Urgell.

  •