L’Ecomuseu i la Biblioteca d’Esterri d’Àneu divulguen el paper revolucionari de les dones a la Guerra Civil amb un cicle documental

El dissabte 29 i el diumenge 30 d’abril es projectaran tres obres sobre aquest període, dues d’elles poc conegudes

Mikagrande
photo_camera Mika, mi guerra de España.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i la Biblioteca d’Esterri d’Àneu donaran a conèixer el paper revolucionari de dos dones durant la Guerra Civil amb un cicle documental que se celebrarà aquest pròxim cap de setmana. El cicle, titulat ‘Guerra Civil i Dones revolucionàries’ s’iniciarà dissabte amb el documental ‘Catalunya màrtir i batallons de muntanya’, una sèrie de gravacions sobre aquest període realitzades per la Generalitat de Catalunya.

La jornada de diumenge servirà per divulgar la importància i el rol de les dones durant el conflicte bèl·lic a través de la difusió de dos documentals poc coneguts i exhibits que presenten les figures de Mika Feldman i Federica Montseny.

A ‘Mika, mi guerra de España’, es presentarà la història de Mika Feldman, una dona argentina que va acabant sent la capitana d’una columna del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM) durant la Guerra Civil. La presentació comptarà amb la participació de Cristina Simó,  de la Fundació Andreu Nin.

El segon documental que es projectarà és ‘Federica Montseny, l’indomptable’, que explica la vida de Federica Montseny, una política i sindicalista anarquista espanyola, que durant la II República es va convertir en la primera dona ministra d’Espanya. En la xerrada posterior a la projecció del documental hi participarà Jean Paul Gambier, nét de Federica Montseny.

FEDERICA MONTSENY, L’INDOMPTABLE from CMCA on Vimeo.

Cicle Guerra Civil i Dones Revolucionàries:

Dissabte 29 d’abril a les 19 hores | Laya Films | Documental Independents de la Guerra Civil: Catalunya màrtir i batallons de muntanya.

Diumenge 30 d’abril a les 19 hores | Mika, mi guerra de España

Diumenge 30 d’abril a les 22 hores | Federica Montseny, l’indomptable.

Quadra de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Entrada gratuïta. Després de les projeccions, es celebrarà un cinefòrum.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

Com arribar: