20:17h. Divendres, 20 d'Abril de 2018

ANDORRA

Darrers dies de l'esposició de Joan Ganyet al Museu del Tabac de Sant Julià

'Urbs' és un recull de 52 composicions fotogràfiques abstractes que Ganyet ha obtingut de murs de ciutats històriques de la regió de la Mediterriània, com ara Venècia, Roma, Barcelona, Florència, Mèrida i Sevilla. L'exposició es pot veure fins el 22 de gener al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria.

Ganyet, amb Benavent i Obiols, a la mostra del Museu del Tabac.
Ganyet, amb Benavent i Obiols, a la mostra del Museu del Tabac.

Les fotografies d’'Urbs' són imatges de molt detall que es troben en punt intermedi entre la fotografia i la pintura, sense cap tipus de manipulació posterior. “Són fotografies amb sentit pictòric”, ha explicat Joan Ganyet a RàdioSeu.

Les instantànies estan fetes just en el moment de la sortida del sol i capten la llum mediterrània que desprenen aquests murs. Ganyet hi afegeix que “els murs coneixen la Història, les inclemències, les generacions, són riquíssims", per la qual cosa hi ha trobat "una mina i una matèria inesgotable” amb la qual estudia fer en el futur més exposicions. 'Urbs' també es presentarà més endavant a Puigcerdà i a Lleida.

Sebastián Álvaro i "El món a la fi del món"

Al mateix temps, el Museu del Tabac acull fins al 29 de gener l'exposició "El món a la fi del món" de Sebastián Álvaro, un homenatge a tots els llocs que van canviar la vida d'aquest autor i que ho dedica a tots aquells que mantenen fascinació per aquest planeta. Unes imatges espectaculars per una mostra única que es podrà veure al Pirincipat fins a finals de mes.

Més info: www.museudeltabac.com