25.05.2018 |
Viure als Pirineus

Batalla proposa al Parlament la creació de la Comissió de Patrimoni Cultural de l'Alt Pirineu

La llei de Vegueries, aprovada el 2010, considera l’Alt Pirineu com un àmbit veguerial diferenciat, dotat amb els organismes territorials corresponents.

Església de Sant Joan Isil (Alt Àneu)
Església de Sant Joan Isil (Alt Àneu)
Batalla proposa al Parlament la creació de la Comissió de Patrimoni Cultural de l'Alt Pirineu

L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha presentat a la cambra legislativa catalana una proposta de resolució “instant el Govern de la Generalitat a crear, durant el 2017, la Comissió de Patrimoni Cultural de l’Alt Pirineu”.

A l’exposició de motius, el parlamentari pirinenc considera que Catalunya s’ha anat dotant amb el temps de diverses comissions territorials de patrimoni cultural per tal de vetllar, des de la proximitat, la transversalitat i el rigor, pel patrimoni cultural del país. Batalla recorda que actualment existeixen i funcionen les Comissions Territorials de Patrimoni Cultural de Barcelona, de Girona, de Lleida, de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i de la Catalunya Central.

El diputat Albert Batalla recorda que la Llei de Vegueries, aprovada el 2010, preveu el tractament de les comarques de l’Alt Pirineu com un àmbit veguerial diferenciat i, en conseqüència, amb els organismes territorials pertinents.

Comentarios