Buscar
05:46h. Divendres, 09 Desembre de 2016

El Pirineu espera una ocupació del 65% pels ponts de la Constitució i la Puríssima

L'afluència de turistes serà més important en el segon tram del 8 a l'11 de desembre i es preveu superar els 70.000 forfets venuts.

Arxiu: Imatge general en què es veuen remuntadors de l'estació de Boí-Taüll al cap de Mulleres
Arxiu: Imatge general en què es veuen remuntadors de l'estació de Boí-Taüll al cap de Mulleres

Les comarques del Pirineu amb estacions d'esquí esperen una ocupació mitjana d'entre el 60% i el 65% pels ponts de la Constitució i la Puríssima, entre el 3 i l'11 de desembre, segons les previsions que ha anunciat aquest dijous el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Durant aquests nou dies els complexos hivernals lleidatans confien vendre més de 70.000 forfets. Tenint el compte les reserves fetes a hores d'ara, el Patronat constata que l'afluència de turistes serà més important en el segon tram d'aquest llarg pont, del 8 a l'11 de desembre, quan l'ocupació podria arribar al 75%. Aquest primer cap de setmana i fins dimarts dia 6 la xifra es quedaria al 50%. El director del Patronat, Juli Alegre, destaca que aquest any el calendari permetrà "esponjar els visitants" de manera que "no s'esperen massificacions però sí un flux constant i continu de turistes".

A partir d'aquest divendres estaran obertes totes les estacions d'esquí del Pirineu, excepte Tavascan i Virós-Vall Ferrera, pendents de la meteorologia. Les nevades més importants s'esperen per la segona meitat de la setmana que ve, per tant, el sector confia que això també pugui atraure més esquiadors i les reserves s'incrementin a última hora. 

De moment, Boí-Taüll, Espot, Port Ainé i Port del Comte s'afegeixen a Baqueira -Beret, que ja va obrir les instal·lacions dissabte 26 de novembre. Tindran entre un 40 i un 100 per cent de pistes obertes. Pel que fa a l'esquí de fons, Aransa també obrirà aquest divendres i se sumarà a Lles, Tuixent-La Vansa i Sant Joan de l'Erm, els primers tres complexos que també van poder estrenar la temporada el cap de setmana passat.

Els ponts de la Constitució i la Puríssima va coincidir els mateixos dies de la setmana el 2011 i el 2005. Fa cinc anys l'escassetat de neu va fer que només es venguessin uns 5.000 forfets mentre que al 2005 la xifra es va disparar fins als 115.000. Alegre admet que a hores d'ara no s'espera poder igualar la presència d'esquiadors de fa 11 anys. En tot cas, "si superem els 70.000 ens donarem per satisfets". 

D'altra banda, el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida també reconeix que els preocupa l'estat de les carreteres d'accés al Pirineu i les dificultats que es poden trobar els visitants arran de les incidències que s'han acumulat els darrers dies, com els despreniments de roques a l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà o l'accident d'un camió que va tallar durant hores la N-230 a Sopeira.