El Conservatori de Música dels Pirineus inicia el curs 2017-2018 amb un increment del 26% d’alumnes matriculats

El Conservatori de Música dels Pirineus comença el nou curs del grau professional de música amb una xifra total de 77 alumnes i 81 places ocupades

conservatori
photo_camera Una foto de la presentació del curs escolar 2017-2018

El Conservatori de Música dels Pirineus començarà un nou curs del grau professional de música amb una xifra total de 77 alumnes i 81 places ocupades, ja que alguns dels estudiants cursaran dues especialitats instrumentals a la vegada. El conservatori ha experimentat un increment significatiu del nombre d’alumnes al llarg dels seus tres anys d’existència passant dels 13 inicials, als 61 de l’any passat fins arribar als 77 actuals. Per seus, Berga comptarà amb 46 alumnes, Puigcerdà en tindrà 9 mentre que a la Seu d’Urgell n’hi haurà 22. Això representa una mitjana d’ocupació del 45% de places disponibles en els tres centres que formen part del conservatori. Les especialitats que compten amb més demanda són les d’instruments de corda (35%), vent-fusta (21%) i vent-metall (15%). En concret, l’aprenentatge de violí, piano i trompeta són els que registren un major nombre d’alumnes matriculats. Tanmateix, cal esmentar que el conservatori disposa d’un claustre de professors format per 48 professionals provinents de les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell. El director del Conservatori de Música dels Pirineus, Xavier Llobet, ha destacat “la dedicació dels alumnes del centre” i s’ha mostrat satisfet que tres dels quatre alumnes que es van graduar l’any passat hagin pogut accedir a ’Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatori Superior de Música del Liceu per a cursar estudis superiors en l’àmbit musical. 

L’àrea d’influència del conservatori s’estén més enllà de les comarques que en formen part (Alt Urgell, Cerdanya i Berguedà), ja que els tres centres acullen alumnes d’altres demarcacions com el Pallars Sobirà, la Cerdanya francesa i el Bages. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha agraït “l’esforç dels professionals que formen part del conservatori i la seva capacitat de lideratge a l’hora d’engegar un projecte que ha sabut consolidar-se oferint uns resultats satisfactoris i uns estàndards pedagògics de qualitat”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha valorat “molt positivament l’esforç compartit entre les tres capitals de comarcal a l’hora d’oferir un projecte amb una estructura sòlida a nivell professional i musical”. 

El Conservatori de Música dels Pirineus portarà a terme diversos projectes conjunts durant l’any acadèmic actual. D’una banda, s’ha donat continuïtat al projecte simfònic que comporta la implicació d’una vuitantena d’alumnes de les tres escoles de música del centre. Els membres d’aquesta iniciativa oferiran un concert que es farà a Berga el 18 de febrer de 2018. D’altra banda, també s’ha impulsat un projecte de cant coral que compta amb la participació dels alumnes de 4t curs, els quals, oferiran un recital en una actuació programada a la Seu d’Urgell el 15 d’abril de l’any que ve. Per últim, el conservatori també tindrà presència al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) a través de la participació de quatre alumnes i dos professors. 

Més a Comarques