Buscar
05:41h. Divendres, 09 Desembre de 2016

La borrasca deixa uns 70 centímetres en cotes altes del Pirineu

La nevada assegura l'inici de la temporada d'esquí, però obliga a restringir el trànsit a la boca sud del túnel de Vielha.

El servei meteorològic de Catalunya anuncia nevades també aquest cap de setmana

En la imatge una senyal del perill de neu i la carretera de sant Joan de l'Erm coberta de neu. Imatge del 24 de novembre de 2016. (horitzontal)
En la imatge una senyal del perill de neu i la carretera de sant Joan de l'Erm coberta de neu. Imatge del 24 de novembre de 2016. (horitzontal)

La borrasca que ha escombrat el país durant les darreres hores ha deixat fins a 20 centímetres de neu en cotes altes del Pirineu. La neu ha començat a caure ja entrada la nit i ha estat nevant fins a la matinada. Així les estacions d'esquí reben la primera nevada important de la temporada que els donarà una base i comença a donar gruix a les pistes. La nevada ha estat més alta a la cara sud que a la cara nord. El director de l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, Miquel Prat, ha apuntat que "a la part baixa de l'estació hi ha entre 18 i 25 centímetres, suposo que més amunt el gruix és més alt, però encara no hem anat a veure-ho".

Per altra part, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que s’ha restringit el pas als vehicles pesants articulats a la carretera N-230 entre Vilaller, a l'Alta Ribagorça, i la boca sud del túnel de Vielha, a la Val d’Aran, a causa de la neu. Des de l’SCT s’ha explicat que els camions articulats no poden circular en aquest punt tant pel fet de la neu que cau com perquè hi ha acumulació de vehicles. És una mesura preventiva per evitar incidents en aquesta via. Trànsit alerta que hi pot haver neu i gel a la calçada en un tram de 32 quilòmetres, entre el 131 i el 163. La nevada ha obligat a l'ús de cadenes en algunes carreteres durant la matinada al pirineu oriental.