Puigcerdà dóna suport a les novetats editorials dels autors locals

Aquest mes d'abril, coincidint amb els dies previs de la festa de Sant Jordi, es varen presentar a Puigcerdà diverses novetats editorials d'autors locals. L'ajuntament de la Vila i el Consell Comarcal de la Cerdanya donen suport als autors locals que treballen per donar a conèixer el territori i per potenciar la cultura pròpia.

novetats editorials foto 2
photo_camera Imatge de la presentació del llibre "La Cerdanya desapareguda".

A l'Arxiu Comarcal es va presentar el nou treball de Sandra Adam, La Cerdanya desapareguda, que recull cent anys d'història gràfica de la comarca (de 1870 a 1970) amb fotografies en blanc i negre de les quatre poblacions més grans de la Cerdanya, juntament amb els seus textos explicatius.

A la Biblioteca Comtat de Cerdanya es va presentar el llibre de Sandra Comas Vuit contes per a vuit veu”, un recull de vuit relats de ficció inspirats en la vida de vuit dones artistes. També a la Biblioteca es va fer la presentació del primer llibre de Jesús González, una selecció de nou relats breus de temàtica diversa, molts dels quals premiats en els Jocs Florals de Cerdanya. Una altra de les novetats importants és la reedició per part d'Edicions Salòria del conte L'últim llop de la Cerdanya de Pep Albanell, amb il·lustracions de Carolina Botella.

Al Museu Cerdà es va presentar el tercer treball de David Puigbó, Lágrimas de Tinta, així com el llibre editat per l'Ajuntament de Puigcerdà i que agrupa les obres guardonades en el darrer Premi Literari Vila de Puigcerdà.

Durant el mes de maig també es presentarà a Puigcerdà Vinràs amb jo a apenre de lletra”, de Manel Figuera i Salvador Vigo. Es tracta del segon volum de El parlar de Cerdanya, un recull de les expressions i paraules del llenguatge cerdà, moltes d’elles en desús.

Finalment, enguany també veuran la llum el llibre Personatges de la sanitat cerdan”, que es publicarà coincidint amb la celebració el mes de juny a Puigcerdà del 19è Congrés d'Història de la Medicina de Catalunya, així com un llibre sobre els 130 anys de la Festa de l'Estany de Puigcerdà, a càrrec d'Oriol Mercadal, director del Museu Cerdà, i Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya.