25.05.2018 |
Viure als Pirineus

Finalitza el curs d'estiu de la UdL sobre el patrimoni de la Ribagorça

El curs titulat La Història, els Llocs i el Patrimoni a l'Alta Ribagorça: el Monestir de Lavaix com a Punt de Partida per a un Relat sobre l'Entorn a Través dels Camins al Pont de Suert, s'ha dut a terme els dies 7, 8 i 9 de setembre.

Els participants al curs.
Els participants al curs.
Finalitza el curs d'estiu de la UdL sobre el patrimoni de la Ribagorça

Aquest curs ha estat incorporat dins del conjunt d’ofertes docents, culturals i de lleure que integren la Universitat d'Estiu de la UdL de 2016. Els seus objectius son: introduir als participants en un relat integrador dels elements de l'entorn i els condicionants ambientals i humans en la humanització de l'espai, en una perspectiva històrica a l’entorn del Monestir de Lavaix i aplicada a la pràctica del senderisme.

El curs estructurat en tres jornades on es combina senderisme i presentació dels temes a tractar, sempre mirant de plantejar-lo com un procés obert a una reflexió i un debat, es va iniciar ahir amb la presentació al Palau Abacial del Pont de Suert i va dedicar la jornada al coneixement del Monestir de Lavaix i el seu temps: les estratègies monacals i l'impacte del monestir en la implantació humana a les valls ribagorçanes, el seu creixement i decadència, els dèficits i necessitats.

El dia 8, es partirà des de l’ermita de Sant Salvador d’Irgo amb les complexitats del paisatges físic i cultural, i senderisme suau i la darrera jornada la dedicarà a Erillcastell amb la lluita per la memòria, i senderisme una mica exigent.

El curs, organitzat per la UdL i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, compta amb la participació de Jordi Suils, professor universitari adscrit al departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i el seu equip docent, integrat per diferents especialistes locals.

El president del Consell Comarcal Josep Lluís Farrero va assegurar que un total de 15 participans realitzent aquest curs i que la voluntat del Consell és consolidar aquestos cursos i la relació amb la UdL.

 

 

Comentarios