Finalitza el curs d'estiu de la UdL sobre el patrimoni de la Ribagorça

El curs titulat La Història, els Llocs i el Patrimoni a l'Alta Ribagorça: el Monestir de Lavaix com a Punt de Partida per a un Relat sobre l'Entorn a Través dels Camins al Pont de Suert, s'ha dut a terme els dies 7, 8 i 9 de setembre.

ribagorça
photo_camera Els participants al curs.

Aquest curs ha estat incorporat dins del conjunt d’ofertes docents, culturals i de lleure que integren la Universitat d'Estiu de la UdL de 2016. Els seus objectius son: introduir als participants en un relat integrador dels elements de l'entorn i els condicionants ambientals i humans en la humanització de l'espai, en una perspectiva històrica a l’entorn del Monestir de Lavaix i aplicada a la pràctica del senderisme.

El curs estructurat en tres jornades on es combina senderisme i presentació dels temes a tractar, sempre mirant de plantejar-lo com un procés obert a una reflexió i un debat, es va iniciar ahir amb la presentació al Palau Abacial del Pont de Suert i va dedicar la jornada al coneixement del Monestir de Lavaix i el seu temps: les estratègies monacals i l'impacte del monestir en la implantació humana a les valls ribagorçanes, el seu creixement i decadència, els dèficits i necessitats.

El dia 8, es partirà des de l’ermita de Sant Salvador d’Irgo amb les complexitats del paisatges físic i cultural, i senderisme suau i la darrera jornada la dedicarà a Erillcastell amb la lluita per la memòria, i senderisme una mica exigent.

El curs, organitzat per la UdL i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, compta amb la participació de Jordi Suils, professor universitari adscrit al departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i el seu equip docent, integrat per diferents especialistes locals.

El president del Consell Comarcal Josep Lluís Farrero va assegurar que un total de 15 participans realitzent aquest curs i que la voluntat del Consell és consolidar aquestos cursos i la relació amb la UdL.