27 joves recuperen camins històrics a l’Alta Ribagorça

L’activitat va dirigida a menors d’edat amb l’objectiu de poder treballar en la recuperació de camins, alguns d’ells gairebé desapareguts.

joves ribagorça
photo_camera Un grup de nois realitzen treballs de recuperació dels camins.

Des del 24 de juliol i fins el 6 d’agost, 27 joves participen en el segon camp de treball que acull la comarca sota el nom “Recuperem camins històrics de l’Alta Ribagorça”. L’activitat va dirigida a menors d’edat amb l’objectiu de poder treballar en la recuperació de camins, alguns d’ells gairebé desapareguts, com és el cas del camí històric de El Pont de Suert fins a Suert on s’atribueix l’origen del municipi, situat dalt d'unes roques una mica al sud-oest de l'actual població.

Durant dues setmanes, els participants hauran de realitzar tasques de millora de camins com neteja i desbrossament. S’han previst actuacions en diversos camins, el citat anteriorment, i el GR15 del Pont de Suert fins a Cirés (conegut com camí Casa Jeroni), un tram del GR 1120 que uneix el Pont de Suert amb Boí i finalment un tram del Camí de l’Aigua fins la Font de la Mena.  

Segons Berta Terrés, Tècnica i dinamitzadora juvenil del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, els joves combinaran els treballs de recuperació amb activitats culturals i d’oci durant les tardes i els caps de setmana.

Ahir es va realitzar un acte de benvinguda a la seu del Consell Comarcal que va estar presidida pel president Josep Lluis Farero, qui va assenyalar la importància d’acollir aquests campaments amb la implicació de les entitats i els ajuntaments  ja que representen un servei integrador que  connecta els joves amb la realitat territorial.

En el cas de l’Alta Ribagorça és l’única comarca de la vegueria que organitza dos camps de treball, el primer d’ells realitzat a la zona de Toirigo (Vall de Boí) i finalitzat el passat 16 de juliol.