Buscar
02:02h. Dijous, 08 Desembre de 2016

L’ALCALDE DE LA SEU, ALBERT BATALLA, AFIRMA QUE “AMB L’EXECUCIÓ D’AQUESTA OBRA COMPLIM EL COMPROMÍS DE FA MÉS DE VINT ANYS AMB ELS VEÏNS DE LA ZONA I, ALHORA, GENEREM UN NOU ESPAI DE CENTRALITAT A LA CIUTAT”.

El dilluns 5 de setembre s’iniciaran les obres de reurbanització de la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell

El dilluns 5 de setembre començaran les obres de reurbanització de la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell, després que l’Ajuntament urgellenc les hagi adjudicat recentment a l’empresa Natur Grup Integral SL per un pressupost d’execució de contracte de 380.748 euros.

Planta urbanització
Planta urbanització

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, manifesta al respecte que “amb l’execució d’aquesta obra complim el compromís de fa més de vint anys amb els veïns de la zona i, alhora, generem un nou espai de centralitat a la ciutat”. L’alcalde urgellenc afegeix que “volem que la plaça Joan Sansa sigui un espai de qualitat, de comoditat per als ciutadans, i de dinamisme en l’eixample urbà de la Seu”.

Cal recordar que l’execució d’aquesta important obra es realitza a través de dues modalitats d’execució: una d’externa mitjançant el procés de contractació, que com hem dit més amunt, ascendeix a un import de 380.748 euros; i una altra per mitjà de les brigades municipals per un import de 385.182,20 euros.

El projecte

El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu, ha fet una feina “molt important” d'interlocució amb els representants dels veïns amb l'objectiu de tenir el seu aval. Alhora també s'ha mantingut un diàleg obert amb tots els grups municipals del Consistori perquè fos un projecte amb el màxim consens possible.

La plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900m2 de superfície, actualment està subdividia per quatre parts, ja que s'hi encreuen el Passeig Pasqual Ingla i el carrer Comtat d'Urgell. Amb les obres d'urbanització passarà a tenir una superfície única.

El carrer Comtat d'Urgell, que va de nord a sud, serà de trànsit lent i no s'hi podrà aparcar. Pel que fa el passeig Pasqual Ingla tindrà continuat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, tindrà quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos, i estaran ben delimitats per abundant vegetació. 

Així, el quadrant sud-oest hi haurà una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s'hi construirà una pista de patinatge. El quadrant nord-oest comptarà amb dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i un altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. El quadrant nord-est s'hi construirà un escenari fix que esdevindrà un nou espai cultural de petit format.